AUTÓKLÍMA FELTÖLTÉS ÉS TISZTÍTÁS, POLLENSZŰRŐ CSERE


· A rendszer hűtőközeggel való feltöltése
· Vákuum teszt
· Olaj és UV színezőanyag töltése
· Gombátlanítás, fertőtlenítés
 

Olaj és UV színezőanyag töltése
Az UV adalék rendszerbe töltése lehetővé teszi, hogy az esetleges szivárgás helyét UV lámpával meg lehessen találni.


Gombátlanítás, fertőtlenítés
A klímarendszerben lévő párás levegő ideális körülményeket biztosít a baktériumok, gombák számára, melyek a légáram segítségével az utastérbe kerülve allergiás tüneteket válthatnak ki.

Az autóban klímát használók nagy része már bizonyára tapasztalta, hogy a berendezés bekapcsolásakor poshadt szag áramlik az utastérbe.

Ez már a végső stádium, amikor a készülék a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl különböző gomba- és baktériumtenyészetekkel is telítődött. A befúvó rendszer ezt a levegőt keringteti az autó beltérében, az ott tartózkodók egészségét veszélyeztetve.

Egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, aktív tisztító és fertőtlenítő habbal - mely elpusztítja a kórokozókat és késlelteti azok újbóli megtapadását -, lekezeljük a párologtató felületeket, ezáltal egészségesebb és kellemesebb levegőt biztosítva az autója légterében.

Javasolt az autók klímarendszerét évente egyszer gombátlanítani.


Pollenszűrő csere
Az eltömődött pollenszűrő nem megfelelően ereszti át a szükséges levegőmennyiséget, csökken a klíma hűtésének hatásfoka, illetve az elszennyeződött szűrőben baktériumok és gombák is megtelepedhetnek.

A pollenszűrőt 10.000 km-ént javasolt kicserélni.

auto-klima-toltes-3.jpg
« Vissza